Voor saloneigenaren en leerbedrijven

SKOOL OF HAIR…… PROFESSIONALS IN HET OPLEIDEN VAN JOUW ALL-ROUND HAARSTYLISTEN DAME & HEER

Ben je tevreden over de reguliere kappersopleiding of denk je wel eens dat kan in vele aspecten beter? Dat laatste hadden wij dus jaren geleden, we waren niet meer tevreden over de kappersopleidingen in onze regio en zijn na een gedegen voorbereiding in 2017 Skool of Hair gestart.


Eindelijk een trendy kappersacademie
Skool of Hair is een trendy academie die het net iets beter doet dan de reguliere kappersopleidingen. Omdat te zeggen heb je lef nodig. Wij durven dit ná al die jaren dat Skool of Hair actief is in volle overtuiging te zeggen. Wij durven te zeggen dat we vernieuwender, mensgerichter en kritischer zijn waardoor professioneel getrainde HaarStylisten onze opleiding afronden.


3-jarige opleiding tot Allround Haarstylist Dame én Heer. 
De opleiding Haarstylist Dame bij reguliere kappersopleidingen duurt  2.5 jaar.
De opleiding Haarstylist Heer bij reguliere kappersopleidingen duurt   1.5 jaar.
                                                                                                    Totaal   4 jaar

De opleiding Allround Haarstylist Dame én Heer bij Skool of Hair duurt 3 jaar.

Wanneer men de opleiding bij Skool of Hair afrond is men dus Allround Haarstylist Dame én Heer. Inclusief The Skool of Hair Masterclass. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit is dit een heel wezenlijk verschil ten opzichte van de reguliere kappersopleidingen.


Skool of Hair is als particulier opleidingsinstituut door de samenwerking met ORGB Opleidingen erkend door het Ministerie van Onderwijs.  


Wie zijn ORGB Opleidingen
https://orgb.nl/

Is een student nog leerplichtig dan kan hij/zij ook bij Skool of Hair een kappersopleiding volgen, join the club..... 


Jonge professionals in jouw salon
Natuurlijk wil iedere saloneigenaar jonge enthousiaste en gedreven professionals in zijn salon. Omdat wij de lat bij Skool of Hair hoog leggen zijn de stylisten gedreven, ambitieus en zich bewust van wat ze willen.


Je eigen stijl ontwikkelen
Bij Skool of Hair draait alles om het leren van een eigen stijl. Doordat een stylist bij Skool of Hair veel praktijkervaring opdoet zijn wij er van overtuigd deze zich sneller en beter verder ontwikkelt. De stylisten worden opgeleid in kleine groepen, met veel persoonlijke aandacht. Vanwege het hoge niveau waar Skool of Hair naar streeft, zijn de stylisten erg gewild op de arbeidsmarkt. Tevens kan de stylist tijdens de opleiding al werken in jouw kapsalon, mits je geregistreerd staat als Erkend Leerbedrijf bent. 

1 dag per week opleiding bij Skool of Hair 
De stylist volgt 1 dag per week de opleiding bij Skool of Hair. Bij de meeste reguliere BBL-kappersopleidingen moet een stylist 1 ½ tot 2 dagen naar school. Een stylist van Skool of Hair is dus meer dagen inzetbaar in jouw salon. Waar bestaat de opleiding Haarstyliste Dame & Heer uit:
Tijdens de 3-jarige opleiding wordt de stylist opgeleid in,

 • “De kunst van het haarkleuren” Kleurtechnieken inclusief stylen
 • Modelleer- en stylingtechnieken
 • Knip- en snij-techieken dames
 • Knip- en snij-techieken heren
 • Opsteek-technieken en gala & bruidskapsels
 • Permanenten
 • The Skool of Hair Masterclass. 

  Theorie:
 • Nederlandse taal
 • Rekenen
 • Loopbaan & Burgerschap
 • Keuzedelen
 • De vakleer van het kappersvak

The Skool of Hair Masterclass
Dit wil je niet missen, een te gekke en kinky Masterclass waarbij wij onze ervaringen uit de salons met de stylist delen. Tijdens deze Masterclass zetten wij “de puntjes op de i”. Op een hoog niveau worden speciale kleur-, knip-, snij-, styling en opsteek-technieken getraind en eigen gemaakt.

Samen met ons je eigen stylisten opleiden
Uiteraard nemen wij het grootste deel de van opleiding voor je uit handen. Daarnaast werkt de stylist een aantal dagen in jouw salon en is het belangrijk hem/haar ook daar te coachen en te begeleiden. Een wekelijkse trainingsmoment bij jou in de salon op één of meerdere modellen is ons advies. Mede hierdoor houdt je zelf een vinger aan de pols, ontwikkelt een stylist zich verder en is eerder op een niveau dat je hem/haar behandelingen op klanten kunt laten uitvoeren. En dat betekent extra omzet.


Hoe gaan we samenwerken
We stellen een samenwerkingsovereenkomst op waarin onder andere wordt vastgelegd dat Skool of Hair en de andere samenwerkende saloneigenaren geen stylisten bij elkaar mogen benaderen. Zo ben je er zeker van dat jouw stylist niet gebeld wordt door de collega saloneigenaren die samenwerken met Skool of Hair. Verder staat hierin beschreven wat we van jou verwachten als erkend leerbedrijf, de taken en verantwoordelijkheden van Skool of Hair, ORGB en onze certificatie en CREBO erkenning.


Pool van openstaande vacatures en aanbod sollicitanten
Om meer handjes te krijgen zijn saloneigenaren op zoek naar BBL-leerlingen echter worden er bij de reguliere kappersopleidingen voor 75% BOL-leerlingen opgeleid. Met andere woorden de opleidingen zijn niet afgestemd op de vraag vanuit de branche. Niets ten nadele van BOL-leerlingen die 1 dag stage lopen maar onze  ervaring leert dat de betrokkenheid en gedrevenheid van BBL-leerlingen (3- 4 dagen werkzaam) vele malen hoger ligt dan van BOL-leerlingen. De BBL-leerlingen doen in de praktijk meer kennis en ervaring op dan BOL-leerlingen in “de schoolbanken”. Daarom willen wij samen met jou ervoor gaan zorgen voor meer instroom van BBL-leerlingen.
Hoe….? Door de samenwerking tussen Skool of Hair en saloneigenaren als een sterke combinatie in de markt te zetten. Doe je mee….?

Docenten
Onze docenten werken naast hun job bij Skool of Hair zelf wekelijks in professionele kapsalons en worden ook regelmatig bijgeschoold door o.a. Ludovic Beckers en Mari vd Ven. Hierdoor blijven zij op de hoogte van de nieuwste haartrends.

Kosten en kwaliteit
Skool of Hair is een particuliere opleider, wij ontvangen geen subsidie van de overheid. De studiekosten zijn hoger dan bij de reguliere door het rijk gesubsidieerde kappersopleidingen. De hoogte van de studiekosten is vaak onderdeel van gesprek tussen Skool of Hair, ouder en dochter of zoon. Heeft men uiteindelijk besloten om te investeren in onze top-opleiding dan is dit een bewuste en weloverwogen keuze. 


Bijscholing voor stylisten met ervaring

Ook bijscholing om je nieuwe technieken eigen te maken behoort bij Skool of Hair tot de mogelijkheid. Wanneer je één van onze bijscholingstrajecten wilt gaan volgen maken we samen met jou een persoonlijk trainingsprogramma, aangepast op jouw behoeften en wensen in één of meerdere blokken.

Samengevat

 • Een 3-jarige opleiding tot Allround Haarstylist Dame én Heer
 • 1 dag Skool of Hair en 3 of 4 dagen werken en leren in een salon
 • Een persoonlijk opleidingsplan waarmee de stylist zich in zijn eigen tempo verder ontwikkeld
 • Veel praktijk gecombineerd met theorie
 • 90% trainen op modellen en in mindere mate op oefenhoofden
 • Docenten met ruime ervaring in het kappersvak en zelf nog wekelijks werkzaam zijn in de kapsalon
 • Docenten die regelmatig worden bijgeschoold en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken
 • Samen te werken met kapsalons die geregistreerd staan als Erkend Leerbedrijf
 • Een door het Ministerie van Onderwijs erkend diploma
 • 1 trainingsmoment per week bij jou in de salon
 • Samen te werken met ORGB. Een gecertificeerd instituut voor beroepsopleidingen. ORGB controleert en bewaakt de kwaliteit van de opleiding en zorgt voor een landelijk erkend diploma. 
 • Het Skool of Hair Masterclass blok


  Dit betekent dat
 • Wij worden gecontroleerd door de onderwijsinspectie
 • Wij ons dienen te houden aan wet- en regelgeving
 • Er zorgplicht is (leerplichtambtenaar)

 

Adres
Skool of Hair
Raadhuislaan 154
5931NS Tegelen

Gratis parkeren voor de deur
op 5 minuten loop afstand van het station

Contactgegevens
Frank Huizenaar
frank@huizenaar.nl
06-53834819

Skool of Hair powered by Huizenaar

Contactpersonen

Nicole Blom

Technisch trainster

n.blom@kappersopleiding.info
06 - 19 61 88 01

Will Smets

Technisch trainster

w.smets@kappersopleiding.info
06 -19 85 43 52

Frank Huizenaar

Huizenaar Groep

frank@huizenaar.nl
06 -53 83 48 19

Infoavonden voor het nieuwe schooljaar:
- 30 oktober 2023 
- 27 november 2023 
- 22 januari 2024