Kapper MBO niveau 2 (BBL)

Wat doet een kapper?

Ken je de uitdrukking ‘Als je haar maar goed zit’? Iemand met een mooi gestyled en verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich ook goed. Als haarstylist(e) kun jij daarbij helpen. Je klanten komen bij jou voor hun haarverzorging: wassen, knippen, (ont)kleuren, föhnen en stylen. Je geeft advies over wat het beste bij de klant past en je adviseert haarverzorgingsproducten om hun haren en hoofdhuid in goede conditie te houden. Je moet als kapper niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met mensen kunnen omgaan.

Wat ga jij ervoor doen?

Je volgt praktijk- én theorielessen bij Skool of Hair. Zo ontwikkel je een aantal praktische vaardigheden voor het werken in een erkend leerbedrijf, zoals b.v. Huizenaar Kappers. Tijdens je opleiding krijg je veel praktijk, waarbij iedere keer de theoretische kennis wordt meegenomen. Vanuit deze theorie ga je een portfolio samenstellen waaruit blijkt welke praktische vakgerichte vaardigheden en kennis jij je tijdens de opleiding eigen hebt gemaakt. Verder is er aandacht voor Nederlands, maar ook rekenen en LB (Loopbaan en Burgerschap).

Hoe ziet een week kappers opleiding er uit:

  • 1 dag Skool of Hair. 
  • 2 uur training bij Huizenaar Kappers in de salon (alleen bij dienstverband bij HK).
  • 3-4 dagen (minimaal 20 uur per week) werken bij Huizenaar Kappers of een andere salon (erkend leerbedrijf).

Duur van de opleiding

De duur van de opleiding is 2 jaar, vanaf de start inclusief de examenperiode en inclusief vakanties.

Kosten:

Zie pagina kosten. 

Van een MBO niveau 2 kapper wordt verwacht dat je de volgende vaardigheden beheerst:

Je ontvangt een klant en stelt zelf een diagnose plan op, zowel over haar en hoofdhuid maak je een diagnose als over een kleurrecepten. Je kunt geheel zelfstandig heren knippen en beheerst de basis kniptechnieken van een dame. Je gaat kleuren en ontkleuren, waarbij je ook zelf de diagnose uitvoert en het product klaarmaakt. Ook het stylen van het haar van een dame wordt in dit niveau mee genomen.

Keuzedeel

2 keuzedelen zoals barbier, loopbaan en burgerschap zijn samen met Skool of Hair nader in te vullen uit het erkende aanbod. Ze geven je specifieke vakkennis voor het bedrijf waar je werkt.

NIEUW ! Keuzedeel Barbier

Het barbiersvak is op dit moment helemaal hot. Een barbier is een specialist die het knippen van een klassieke herencoupe, het scheren van een baard, snor én sik tot in de puntjes beheerst. Het keuzevak is voor studenten een unieke kans om ook op dit gebied vaardig te worden.

Skool of Hair powered by 
ORGB "Organisatie in Balans"
&
Huizenaar Kappers

Klaar om een professioneel haarstylist(e) te worden?

Meld je aan voor één van onze opleidingen, of kom naar  onze infoavonden, waarop we je alle ins en outs van de opleiding vertellen.