MBO niveau 3 allround kappersopleiding (BBL)

Wat doet een allround kapper?

Als allround kapper voer je niet alleen de basisbehandelingen uit, maar ook specialistische haarbehandelingen zoals; knippen, snijden, (ont)kleuren, vlechten, opsteken, blijvend en tijdelijk omvormen. Hierbij komen volgens de laatste mode, speciale knip/snij- en kleurtechnieken aanbod. Met als toevoeging komen bij Skool of Hair lessen aan bod zoals, visagie, epileren, bruidskapsels, balayage en het keuzedeel barbier. In dit niveau leer je bij Skool of Hair de puntjes op de i te zetten en leer je alle ins en outs van het vak kennen. Daarbij voer je de werkzaamheden zelfstandig uit en ben je verantwoordelijk voor het juiste advies op basis van een passende analyse. Als allround kapper bezit je kennis van contra-indicatie( kennis van haar en hoofdhuid om een bepaalde behandeling wel of niet te mogen toepassen) .

Kortom je bent:

 • Creatief
 • Zelfstandig
 • Je bewust van hygiënisch en kwaliteitsbewust werken
 • Resultaatgericht
 • Goed in de omgang met mensen.

Wat ga jij ervoor doen?

Je volgt je praktijk- én theorielessen bij Skool of Hair. Zo ontwikkel je een aantal praktische vaardigheden voor het werken in een erkend leerbedrijf zoals b.v Huizenaar Kappers en Wicked Kappers. Tijdens je opleiding krijg je veel praktijk, waarbij iedere keer de theoretische kennis wordt meegenomen. Vanuit deze theorie en praktijk ga je een portfolio samenstellen waaruit blijkt welke praktische vakgerichte vaardigheden en kennis jij je tijdens de opleiding eigen hebt gemaakt. Verder is er aandacht voor Nederlands, maar ook rekenen en LB (Loopbaan en Burgerschap).

Beroepspraktijkvorming

Tijdens onze BBL- opleiding ga je minimaal 20 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 dag per week naar Skool of Hair om je praktijk- en theorielessen te volgen.

Duur van de opleiding allround kapper

De duur van de opleiding is 3 jaar, vanaf de start inclusief de examenperiode en vakanties.

Van een MBO niveau 3 allround kapper wordt verwacht dat je de volgende vaardigheden beheerst:

Je voert zowel alle basis- als specialistische haarbehandelingen zelfstandig uit. Je voert knip / snij behandelingen uit, je kleurt en ontkleurd het haar. Je kent alle ins en outs van het vlechten en opsteken. Wanneer je het nodig acht voer je een behandeling uit om het haar te kunnen omvormen. Bij alle behandelingen is het van belang om je klant te voorzien van een optimaal en persoonlijk advies.

Keuzedeel

1 of 2  keuze delen zoals barbier, loopbaan en burgerschap zijn samen met Skool of Hair nader in te vullen uit het erkende aanbod en geven je specifieke vakkennis voor het bedrijf waar je werkt.

Nieuw ! Keuzedeel Barbier

Het barbiersvak is op dit moment helemaal hot. Een barbier is een specialist die het knippen van een klassieke herencoupe, het scheren van een baard, snor én sik tot in de puntjes beheerst. Het keuzevak is voor studenten een unieke kans om ook op dit gebied vaardig te worden.

Daarnaast is de allround kapper:

 • Creatief
 • Zelfstandig
 • Sociaal
 • Communicatief sterk,
 • Goed in plannen
 • Klantvriendelijk
 • Flexibel
 • Representatief

Skool of Hair powered by Huizenaar

Klaar om een professioneel haarstylist(e) te worden?

Meld je aan voor één van  onze opleidingen, of kom naar onze infoavonden, waarop we je alle ins en outs van de opleiding vertellen.