MBO niveau 2 kappersopleiding (BBL)

Wat doet een kapper?

Ken je de uitdrukking ‘Als je haar maar goed zit’? Iemand met een gestyled en verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich ook goed. Als haarstylist(e) kun jij daarbij helpen. Je klanten komen bij jou voor hun haarverzorging: wassen, knippen, (ont)kleuren, föhnen en stylen. Je geeft advies over wat het best bij de klant past en je adviseerd haarverzorgingsproducten. Je moet als haarstylist(e) niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met mensen kunnen omgaan.

Kortom je bent:

 • Creatief
 • Je bewust van hygiënisch en kwaliteitsbewust werken
 • Resultaatgericht
 • Goed in de omgang met mensen

Wat ga jij ervoor doen?

Je volgt praktijk- én theorielessen bij Skool of Hair. Zo ontwikkel je een aantal praktische vaardigheden voor het werken in een erkend leerbedrijf, zoals b.v Huizenaar Kappers en WicKeD Kappers. Tijdens je opleiding krijg je veel praktijk, waarbij iedere keer de theoretische kennis wordt meegenomen. Vanuit deze theorie ga je een portfolio samenstellen waaruit blijkt welke praktische vakgerichte vaardigheden en kennis jij je tijdens de opleiding eigen hebt gemaakt. Verder is er aandacht voor Nederlands, maar ook rekenen en LB (Loopbaan en Burgerschap). 

Beroepspraktijkvorming

Tijdens onze BBL- opleiding ga je minimaal 20 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 dag per week naar Skool of Hair om je praktijk- en theorielessen te volgen. 

Duur van de opleiding

De duur van de opleiding is 2 jaar, vanaf de start inclusief de examenperiode en inclusief vakanties.

Van een MBO niveau 2 kapper wordt verwacht dat jij je de volgende vaardigheden eigen maakt:

Je ontvangt een klant en stelt zelf een diagnose plan op. Je gaat zowel dames als heren voorzien van een passend kapsel. Je gaat kleuren en ontkleuren, waarbij je ook zelf de diagnose uitvoert. Na dit gedaan te hebben, ga je de haren en hoofdhuid verzorgen en styled het haar van een dame.

Keuzedeel

2 keuzedelen zoals barbier, loopbaan en burgerschap zijn samen met Skool of Hair nader in te vullen uit het erkende aanbod. Ze geven je specifieke vakkennis voor het bedrijf waar je werkt.

NIEUW ! Keuzedeel Barbier

Het barbiersvak is op dit moment helemaal hot. Een barbier is een specialist die het knippen van een klassieke herencoupe, het scheren van een baard, snor én sik tot in de puntjes beheerst. Het keuzevak is voor studenten een unieke kans om ook op dit gebied vaardig te worden.

Daarnaast is de haarstylist(e):

 • Creatief
 • Sociaal
 • Communicatief sterk
 • Goed in plannen
 • Klantvriendelijk
 • Flexibel
 • Representatief

Skool of Hair powered by Huizenaar

Klaar om een professioneel haarstylist(e) te worden?

Meld je aan voor één van onze opleidingen, of kom naar  onze infoavonden, waarop we je alle ins en outs van de opleiding vertellen.