Allround kapper MBO niveau 3 (BBL)

  1. Wat doet een allround kapper?

Als allround kapper voer je niet alleen de basisbehandelingen uit, maar ook specialistische haarbehandelingen zoals; knippen, snijden, (ont)kleuren, vlechten, opsteken, blijvend en tijdelijk omvormen. Hierbij komen volgens de laatste mode, speciale knip/snij- en kleurtechnieken aan bod. Met als toevoeging komen bij Skool of Hair lessen aan bod zoals, visagie, epileren, bruidskapsels, balayage en het keuzedeel barbier. In dit niveau leer je bij Skool of Hair “de puntjes op de i” te zetten en leer je alle ins en outs van het vak kennen. Daarbij voer je de werkzaamheden zelfstandig uit en ben je verantwoordelijk voor het juiste advies op basis van een passende analyse. Als allround kapper bezit je kennis van contra-indicatie (kennis van haar en hoofdhuid om een bepaalde behandeling wel of niet te mogen toepassen) .

Wat ga jij ervoor doen?

Je volgt je praktijk- én theorielessen bij Skool of Hair. Zo ontwikkel je een aantal praktische vaardigheden voor het werken in een erkend leerbedrijf zoals b.v. Huizenaar Kappers. Tijdens je opleiding krijg je veel praktijk, waarbij iedere keer de theoretische kennis wordt meegenomen. Vanuit deze theorie en praktijk ga je een portfolio samenstellen waaruit blijkt welke praktische vakgerichte vaardigheden en kennis jij je tijdens de opleiding eigen hebt gemaakt. Verder is er aandacht voor Nederlands, maar ook rekenen en LB (Loopbaan en Burgerschap)

Hoe ziet een week allround kappers opleiding er uit?

  • 1 dag Skool of Hair 
  • 2 uur training bij Huizenaar Kappers in de salon (alleen bij dienstverband bij HK)
  • 3-4 dagen (minimaal 20 uur per week) werken bij Huizenaar Kappers of een andere salon (erkend leerbedrijf)

Duur van de opleiding allround kapper

De duur van de opleiding is 3 jaar, vanaf de start inclusief de examenperiode en vakanties.

Kosten:

Zie pagina kosten.

Van een MBO niveau 3 allround kapper wordt verwacht dat je de volgende vaardigheden beheerst:

Je voert zowel alle basis- als specialistische haarbehandelingen zelfstandig uit. Je voert knip / snij behandelingen uit, je kleurt en ontkleurd het haar. Je kent alle ins en outs van het vlechten en opsteken. Ook komt het permanenten en watergolven aanbod. Bij alle behandelingen is het van belang om je klant te voorzien van een optimaal en persoonlijk advies.

Keuzedeel

1 of 2  keuze delen zoals barbier, loopbaan en burgerschap zijn samen met Skool of Hair nader in te vullen uit het erkende aanbod en geven je specifieke vakkennis voor het bedrijf waar je werkt.

Nieuw ! Keuzedeel Barbier

Het barbiersvak is op dit moment helemaal hot. Een barbier is een specialist die het knippen van een klassieke herencoupe, het scheren van een baard, snor én sik tot in de puntjes beheerst. Het keuzevak is voor studenten een unieke kans om ook op dit gebied vaardig te worden.

Skool of Hair powered by
ORGB "Organisatie in Balans"
&
Huizenaar Kappers

Klaar om een professioneel haarstylist(e) te worden?

Meld je aan voor één van  onze opleidingen, of kom naar onze infoavonden, waarop we je alle ins en outs van de opleiding vertellen.