Kapper (BBL)

Wat doet een kapper?

Ken je de uitdrukking ‘Als je haar maar goed zit’? Iemand met een mooi gestyled en verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich ook goed. Als haarstylist(e) kun jij daarbij helpen. Je klanten komen bij jou voor hun haarverzorging: wassen, knippen, (ont)kleuren, föhnen en stylen. Je geeft advies over wat het beste bij de klant past en je adviseert haarverzorgingsproducten om hun haren en hoofdhuid in goede conditie te houden. Je moet als kapper niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met mensen kunnen omgaan.

Wat ga jij ervoor doen?

Je volgt praktijk- én theorielessen bij Skool of Hair. Zo ontwikkel je een aantal praktische vaardigheden voor het werken in een erkend leerbedrijf, zoals b.v. Huizenaar Kappers. Tijdens je opleiding krijg je veel praktijk, waarbij iedere keer de theoretische kennis wordt meegenomen. Vanuit deze theorie ga je een portfolio samenstellen waaruit blijkt welke praktische vakgerichte vaardigheden en kennis jij je tijdens de opleiding eigen hebt gemaakt.

Hoe ziet een week kappers opleiding er uit:

  • 1 dag Skool of Hair. 
  • 2 uur training bij Huizenaar Kappers in de salon (alleen bij dienstverband bij HK).

Duur van de opleiding

De duur van de opleiding is 2 jaar, vanaf de start inclusief de examenperiode en inclusief vakanties.

Kosten:

Per maand € 255,- excl. materialen set. (is alleen mogelijk bij overeenkomst van een jaar)

Van een kapper wordt verwacht dat je de volgende vaardigheden beheerst:

Je ontvangt een klant en stelt zelf een diagnose plan op, zowel over haar en hoofdhuid maak je een diagnose als over een kleurrecepten. Je kunt geheel zelfstandig heren knippen en beheerst de basis kniptechnieken van een dame. Je gaat kleuren en ontkleuren, waarbij je ook zelf de diagnose uitvoert en het product klaarmaakt. Ook het stylen van het haar van een dame wordt in dit niveau mee genomen.

Certificaten:

Nadat je voor een blok voor zowel praktijk als theorie geslaagd bent ontvang je een Skool of Hair certificaat. Heb je van alle blokken een certificaat behaald, dan heb je de opleiding Skool of Hair succesvol afgerond, en ontvang je een Skool of Hair certificaat kapper.

Skool of Hair powered by
ORGB "Organisatie in Balans"
&
Huizenaar Kappers

Klaar om een professioneel haarstylist(e) te worden?

Meld je aan voor één van onze opleidingen, of kom naar  onze infoavonden, waarop we je alle ins en outs van de opleiding vertellen.