Allround kapper (BBL)

Wat doet een allround kapper?

Als allround kapper voer je niet alleen de basisbehandelingen uit, maar ook specialistische haarbehandelingen zoals; knippen, snijden, (ont)kleuren, vlechten, opsteken, blijvend en tijdelijk omvormen. Hierbij komen volgens de laatste mode, speciale knip/snij- en kleurtechnieken aan bod. Met als toevoeging komen bij Skool of Hair lessen aan bod zoals, visagie, epileren, bruidskapsels, balayage en het keuzedeel barbier. In dit niveau leer je bij Skool of Hair “de puntjes op de i” te zetten en leer je alle ins en outs van het vak kennen. Daarbij voer je de werkzaamheden zelfstandig uit en ben je verantwoordelijk voor het juiste advies op basis van een passende analyse. Als allround kapper bezit je kennis van contra-indicatie (kennis van haar en hoofdhuid om een bepaalde behandeling wel of niet te mogen toepassen) .

Wat ga jij ervoor doen?

Je volgt je praktijk- én theorielessen bij Skool of Hair. Zo ontwikkel je een aantal praktische vaardigheden voor het werken in een erkend leerbedrijf zoals b.v. Huizenaar Kappers. Tijdens je opleiding krijg je veel praktijk, waarbij iedere keer de theoretische kennis wordt meegenomen.

Hoe ziet een week allround kappers opleiding er uit?

  • 1 dag Skool of Hair 
  • 2 uur training bij Huizenaar Kappers in de salon (alleen bij dienstverband bij HK)

Duur van de opleiding allround kapper

De duur van de opleiding is 3 jaar, vanaf de start inclusief de examenperiode en vakanties.

Kosten:

Per maand €255,- excl. materialen set. (is alleen mogelijk bij overeenkomst van een jaar)

Van een allround kapper wordt verwacht dat je de volgende vaardigheden beheerst:

Je voert zowel alle basis- als specialistische haarbehandelingen zelfstandig uit. Je voert knip / snij behandelingen uit, je kleurt en ontkleurd het haar. Je kent alle ins en outs van het vlechten en opsteken. Wanneer je het nodig vindt voer je een behandeling uit om het haar te kunnen omvormen. Bij alle behandelingen is het van belang om je klant te voorzien van een optimaal en persoonlijk advies.

Certificaten:

Nadat je voor een blok voor zowel praktijk als theorie geslaagd bent ontvang je een Skool of Hair certificaat. Heb je van alle blokken een certificaat behaald, dan heb je de opleiding Skool of Hair succesvol afgerond, en ontvang je een Skool of Hair certificaat allround kapper.

Skool of Hair powered by 
ORGB "Organisatie in Balans"
&
Huizenaar Kappers

Klaar om een professioneel haarstylist(e) te worden?

Meld je aan voor één van  onze opleidingen, of kom naar onze infoavonden, waarop we je alle ins en outs van de opleiding vertellen.